“Világmegváltás” két söröskorsó között

És azt hiszitek, hogy most csak viccelek, hogy ez is biztos csak valami “mém”. Pedig az igazán ihlető ötletek olykor tényleg enyhén bódult állapotban jönnek. Főleg, ha megfelelő emberekkel sörözik az ember, akik ilyenkor szintén kreatívvá és ötletelővé válnak a kedvünkért, és speciel ők tudnak is infókat hozni, tippeket adni egy témában. Mert mondjuk ők abban már jobban el vannak mélyülve.

Legutóbbi témánk egy baráti társasággal, sörözés közben a cégalapítás illetéke és ilyesmik voltak. Mert volt köztünk már tapasztaltabb cégvezető, aki társtulajdonos egy kisebb vállalkozásban, ami épp kft-vé alakulna. Ő ajánlotta a szekhelypartner.hu-t. És nekem a gondolataim tényleg, egyből tódulni kezdtek. Nem csak olyan téren, hogy a cégalapítás illetéke és egyéb költségek letudása után hogyan csináljam ezt az egész dolgot még költséghatékonyabban, hanem, a szekhelypartner.hu szintén újabb tippeket is adott. Amint először felmentem az oldalukra.

cégalapítás illetéke

Mit tippeket… Igazából velük, partneri együttműködésben minden ilyesmi költséghatékonyan meg is valósítható rögtön! Ami a legjobb benne: hogy, ha velük alapítunk közösen céget, nem botlunk meg majd a kezdeti lépéseink során, amikor elindítjuk a folyamatot, vagy cégmódosítást eszközölünk. Hisz ők már végtelen számú alkalommal csináltak szinte ilyet, míg egy ember életében ez nem gyakran történik meg, Nem csoda, ha nehéz benne rutint szerezni. Én ráadásul pedig még fiatal is vagyok, időm sem lett volna.

18 éves kortól, ha nincs valami cégjogi tiltás, bárki belevághat a cégalapításba, de ügyvédre, ilyesmire lesz szükségünk, ezért támaszkodjunk inkább ilyen profikra, mint a SzékhelyPartner, mert náluk sok-sok minden eleve adott. Azt persze azért javasolják erősen, hogy keressünk előtte, időben könyvelőt és nézzük át a további szükséges dolgok listáját… A cégformát nekünk kell átgondolni, ahogy nyilván cégnevet is választani, de tényleg minden le van írva megfelelően itt: szekhelypartner.hu. A cégalapítás illetékekig és hasonlókig bezárólag.

Ha cégalapítást kérünk budapesti székhellyel náluk, akkor 1 órán belül meglehet a hozzájáruló nyilatkozat. Elsőként 6+1 hónapig szerződhetünk, ami az első fizetést illeti, és meg is lesz hamarosan a cégtáblánk.

Mit kell tudni erről a székhelyes szolgáltatásról általában?

Leírásuk szerint ez egy olyan dolog az említetteken túl, aminek a lényege, hogy a bejelentett székhelyszolgáltatói címen hivatalosan és teljesen jogszerűen lesz egy képviseletünk. Olyan, ami még kényszerintézkedések tűrésére is alkalmas és felkészült – hogy egy nagyon szélsőséges esetet említsek. NAV revíziók, vagy tárgyalások esetére biztosítanak továbbá tárgyalót is, tehát mindenre felkészült “infrastruktúrával” is rendelkezik a szolgáltató.

Annyi a kikötés, hogy az erről szóló szerződést írásba kell foglalni, ami nem lehet határozott időtartamú, és olyannal kell szerződni, aki a székhelyként szolgáló ingatlan birtokosa és tulajdonlója. Továbbá fontos, de ez nekünk is előnyös, hogy ugyebár fel kell tüntetni jól láthatóan a helyszínen, hogy oda van a cégünk bejelentve. A SzékhelyPartnernél nincs hűségnyilatkozat, és egészen jutányos árú a szolgáltatás. Plusz költségek nem merülnek fel, szóval a spórolást, mint már írtam, így ki lehet maxolni.

Ha levelünk érkezik a székhelycímre, arról 24 órán belül értesítenek! A NAV-nak azért be kell jelenteni a székhelyszolgáltatás igénybevételét, de kevés utánajárást igényel az egész folyamat. Hatósági kéréseket leszámítva, nekünk, cégtulajként és a székhelyszolgáltatást igénybe vevőként nem kell egyébként jelen lennünk a helyszínen. Ezt semmi más nem indokolhatja, maximum egy hatóság írhatja elő.

Láthatjátok, ma már könnyített úton tudjátok kipróbálni magatokat az üzleti világban. Lehet pl. azonnal székhelyetek is, az indulásnál. Vagy inkább úgy mondanám: könnyített pályán, mert már egy csomó ilyen cég specializálódótt rá, hogy a mi saját cégünk útját egyengesse. Én szerencsés vagyok, hogy olyanokat ismerek, akik tudtak ajánlani ilyen szolgáltatót, és akárkivel beszéltem azóta, ők is a legjobbak között említették a szekhelypartner.hu-t! Nekem ettől jött meg végül a bátorságom! Jó volt az is, hogy nem muszáj rögvest nagyobb adósságokba vernem magam, mert ilyesmiken spórolhatok, de az is, hogy ennyire kiforrott mára egy-egy ilyen szolgáltatás.

Szerencsés vagyok, és remélem, hogy más részére is sikerült most a jó tapasztalataimmal segítenem! Amit egyszer kapsz, azt illik visszaadni…