Sörözés közben is kaphatunk jó ötleteket

A barátaimmal imádunk sörözni. Az egyetem óta ismerjük egymást és mind a mai napig megmaradt a barátságunk, amire nagyon büszke vagyok. Mivel az egyetemisták szeretnek bulizni és a sört sem vetik meg, így mi sem. Ezidáig sikerült megtartani ezt a tradíciót, hogy eljárunk sörözni. Mondhatnám, hogy a sör köt össze bennünket, ami persze nem igaz, de tény, hogy ez mindenképpen az egyik közös pont az életünkben.

Ehhez kapcsolódóan szeretünk eljárni sörfesztiválokra is. Már számtalanszor voltunk Münchenben az Oktoberfest-en. Először még az egyetem alatt, de annyira megtetszett nekünk, hogy gyakorlatilag visszajáró vendégek lettünk. De nem csak külföldön, hanem belföldön is szeretünk ilyen sörfesztiválokon részt venni, például, amit a Budai Várban szoktak rendezni. Egyrészt közelebb van, egyszerűbb megközelíteni és pesze könnyebb is hazajutni. Van, hogy az egész hétvégét ott töltjük a fesztiválon. Ilyenkor iszogatunk, dumálunk sokat, megbeszéljük, hogy kivel mi történt, egyszerűen kikapcsolódunk és elfeledkezünk a mindennapos gondokról.

Idén történt, hogy Pisti a baráti társaságból késve érkezett a fesztiválra. Ő sosem szokott késni, úgyhogy meg is lepődtünk rajta. Kiderült, hogy azért késett, mert a futárt várta a megrendelt téli gumikkal, amiket a gumidiszkont.hu/teli-gumi oldalról rendelt. Kicsit meglepődtünk az indokon, de elfogadtuk, aztán már bele is vágtuk magunkat a buliba.

Eljött az ősz, a hideg és eljött az autóm gumijának a cseréje is. Már készültem rá, mert tudtam, hogy idén ki kell cserélnem az egész szettet. Eszembe jutott az az oldal, amit Pisti korábban említett, ezért gondoltam én is átnézem, hátha találok valami jó ajánlatot.

A gumidiszkont.hu/teli-gumi beírása után egy hatalmas listát kapunk a téli gumikból. Mivel korábban a Bridgestone márkájú abroncsot használtam, így gondoltam, hogy maradok ennél és téli gumiból is ezt fogom választani. Az oldalon rá lehet szűrni a típusra, márkára, méretekre, teljesen jól, praktikusan használható. Végül a 285/45R21 méretű gumit választottam, mely 140.790 Ft-ba került. A megrendelt árut kétféleképpen lehet átvenni. Vagy személyesen az átvételi ponton vagy házhoz szállítást lehet kérni. Ebben az esetben 1490 Ft-ba kerül a kiszállítás guminként. Mivel úgyis az átvételi pont közelében volt dolgom, ezért ezt az opciót választottam.

Az abroncsok megérkezés után küldtek értesítést az átvételről, majd szinte száguldottam is átvenni a gumikat. Az üzletben nagyon kedvesen és készségesen fogadtak. Azonnal hozták is a megrendelt terméket, melyet kártyával ki is fizettem. Mivel volt időm és szeretek tájékozódni, így kicsit beszélgettem is az eladóval.

gumidiszkont.hu/teli-gumi

Az eladó elmondta, hogy nagyon jól tettem, hogy időben vásároltam meg a gumikat, mert igazán most indul majd be a szezon, ami sokszor káosz szokott lenni, mivel elég sokan az utolsó pillanatra hagyják a gumicserét. Ezért érdemes mindig előre gondolkodni. Magyarországon az az alapvető probléma, hogy a téli gumi cseréje nincs időponthoz kötve. Míg más országokban ez általában november 15.-e szokott lenni, addig nálunk nincsen fix dátum. Azt szokták javasolni, hogy ha a napi középhőmérséklet 7 fok alatt van, akkor már le kell cserélni. Nem gond, ha valaki előbb megteszi, de ennél a hőmérsékletnél már mindenképpen kell. Ha pedig nem cseréljük le időben és hirtelen beköszönt a tél, akkor az utak csúszóssá válnak, ami könnyevn balesethez vezethet.

Nagyon érdekeseket és hasznosakat mondott, amit mindenkinek meg kellene fogadni. Megköszöntem a segítségét, bepakoltam a gumikat az autómba és hazamentem. Közben felhívtam Pistit és egbeszéltük, hogy tényleg jó döntés volt a gumidiszkont.hu/teli-gumi oldalról rendelni.