Sörös tematikájú esküvőn jártam

Van egy barátom, aki sör-mániás. Szerencsére ez nem azt jelenti, hogy minden nap megiszik egy üveg sört, ő inkább az a gurmé fajta, aki folyamatosan új ízeket kóstol, és a minőségre hajt, nem a mennyiségre. Blogot is vezet, már több sörfesztiválra meghívták hol műsorvezetőnek, hol zsűrizni.

Nem volt kérdés, hogy ha egyszer megházasodik, akkor nagy szerepet kap a sör is – de erre magam sem számítottam. Bevállalta, hogy csak sört lehetett inni egész este, nem voltak borok, de töményitalok azért rendelkezésre álltak. Viszont a sörök kiemelt helyet kaptak, külön pultjuk, installációjuk volt, és az esküvői szertartáson is, homokceremónia helyett két féle sört öntött össze a feleségével, és a közös nevükről kapta az új íz a nevét!

De ami még ennél is jobban meglepett, az a ceremóniamester személyisége! A barátom és a felesége is városban nőttek fel, úgyhogy nem akartak hagyományos lakodalmat, inkább egy modern bulit, ami csak róluk szól. Nem akarták terhelni egyik barátjukat sem, úgyhogy egy női ceremóniamestert, Katát kérték fel az esküvőjük koordinációjára – ő tökéletesen passzolt a modern, laza stílushoz, az egész násznép véleménye alapján.

Nem csak abban segített, hogy mindig tudjuk, mikor mi történik, mikor adhatjuk át az ajándékot, mikor cigizhetünk, és mikor kell mindenképp bent lennünk, hogy ne maradjunk le semmiről, hanem egy szuper játékot is lebonyolított.

A Mr és Mrs játékot már sok esküvőn láttam, de mindig csak úgy, hogy egymásnak háttal ült a házaspár, cseréltek cipőt, esetleg lufi volt náluk, és a feltett kérdésekre ők válaszoltak, hogy melyik a helyes válasz, és a násznép csak követte az eseményeket, esetleg nevetett az egyet nem értésen, vagy cukinak tartották, ha egyezett a válaszuk. De Kata bevonta a teljes násznépet, a kicsik és idősek is játszottak, és ráadásul mindenkit megmozgatott, mert mindenkinek fel kellett állni, és az nyert, aki a legtovább maradt állva.

Csak a párral előre egyeztetett kérdést tett fel, így nem volt semmi kínos, kellemetlen, és persze volt több sörhöz kapcsolódó kvíz kérdés! Kata még fokozta is a hangulatot, figyelt arra, hogy mikor esnek ki a tanúk, az örömszülők a játékból, akiknek elvileg a legjobban kellene ismerniük a párt, és megjegyezte a döntőben maradt játékosok nevét.

Aki rosszul válaszolt, annak kellett leülnie, de volt több kör a játékból, hogy ne csak egy esélyünk legyen a győzelemre. Nem meglepő módon a nyeremények különböző különleges sörök voltak! Szóval oltári esküvő volt, amit a tematikája és a női ceremóniamester is különlegessé tett!