Sörfesztiválon vettem varrógépet online

A bátyám igazi sörmester, a kézműves sörök kedvelője és szakértője. Minden újdonságot szeret kipróbálni, az évek során egy applikációval gyűjtötte össze és értékelte az általa megkóstolt nedűket. Ezek között akadt számos hazai főzés, valamint a nemzetközi sörök színe-java is. Kedvenc típusai az ale és a stout, de ez nem jelenti azt, hogy egy könnyű lagert vagy búzát bármikor is elutasítana. Sőt, az olyan, elsőre elvetemültnek tűnő főzetektől sem riad vissza, mint a savanyú uborkás, vagy a sajttortás sör. Ugyan én nem vagyok akkora sörfogyasztó, de egy kellemes meggyes ale-t vagy sima búzát bármikor szívesen megiszok. Így esett, hogy a legutóbbi tesós program is egy sörfeszt lett. Közben szó terelődött anyukánk szülinapjára is, akit szerettünk volna meglepni valami igazán neki való ajándékkal. Így elkezdtünk nézelődni online, minek is örülne, és mi az, ami biztos megérkezik az ünneplés időpontjáig.

Végül egy igazán szuper oldalon kötöttünk ki, ahonnan biztosak voltunk benne, hogy egy tuti kis gépet fogunk beszerezni. Ez volt a Varrógépek – Varrógépguru internetes áruháza. Ennyi varrógéppel még sosem találkoztam egy weboldalon, mint ami náluk volt! Teljesen el voltunk ájulva, és kicsit elsőre tanácstalanok is voltunk, honnan kéne kezdeni a válogatást. Aztán láttuk, hogy nem lesz itt baj, mert a nagy árukészlet teljesen logikusan felépített kis almenükbe van szedve, illetve minden géphez részletes leírás van, így biztos nem fogunk összekeverni egy hímzőgépet egy varrógéppel, és egy ipari gépet sem az otthoni felhasználási célra készült varrógéppel.

Így már el tudtuk kezdeni szűkíteni a szóba jöhető varrógépek listáját. Abban biztos voltam, hogy sem egy Brother márkájúval, sem egy Singerrel nem lőhetek mellé. A Brother gyártmányok elég széles kínálatban voltak megtalálhatóak a Varrógépek – Varrógépguru oldalán, így biztosan voltunk benne, hogy itt meglesz az igazi. Árban majdnem a félmillió forintot elérte a legmagasabb árú Brother termék, ami egy hímzőgép volt, míg a legbarátibb árú varrógépük alig volt több, mint hatvanezer forint. Mi valahová a két szélső ár közé lőttük be az összeget, amit szánni tudunk erre a vásárlásra, így a középárasok között kezdtünk el nézelődni.

Hamar sikerült is több olyan modellre leszűkíteni a kört, amit el tudunk képzelni anyunak. Tetszett az, hogy mindegyik termékről elérhető jó minőségű fotó, ahol tüzetesen át tudtuk vizsgálni a különböző gombokat, funkciókat. Szerettem volna, ha minden jól alakul a vásárlást illetően, és a Varrógépek – Varrógépguru webáruház úgy tűnt, beváltja a hozzá fűzött ígéreteket.

Szerettük volna, ha a vásárlásunk titok, azaz a meglepetés valóban meglepetés marad, így amikor házhoz szállítást kértünk a megrendelt termékhez, a bátyám munkahelyi címét adtuk meg – a Varrógépguru ugyanis a telephelyen történő átvétel mellett biztosítja a házhoz szállítást is, amit a GLS végez, és mindezért (nem ipari varrógép esetén) 50 ezer forintos vásárlás felett nem is kell fizetnünk egy forintot sem.

Alig várom már, hogy odaadhassuk anyunak az új varrógépét!