Sörfesztiválon szúnyogriasztás csakis citromfű illóolajjal

Ha nyár, akkor sör. A barátainkkal imádjuk a különböző sörfesztiválokat járni. Az utóbbi időben rákaptunk arra, hogy minél többféle hazai gyártó termékét megismerjük, így külön izgalmas, amikor kutatjuk a standokat az újdonságok után.

Ha nyár, akkor szúnyogok. A nyári esték elég sokszor szúnyogvadászatba torkollnak. Általában valakinél van mindig szúnyogriasztó, így azt szoktuk körbeadogatni. Sajnos anélkül már szinte a nyári esték abszolút mértékben elviselhetetlenek.

Zsófi barátunk mostanában egyre jobban rákattant a zero waste hullámra, és a szúnyogriasztót is magának készíti 100%-os tisztaságú, természetes citromfű illóolajból. Számos jótékony hatása mellett a rovarriasztó hatású is egyben a citromfű illóolaj.

Május végén már mindenkinek a saját gyártású szúnyogriasztóját osztotta szét a Belvárosi Fesztiválon Zsófi. A tudatosságát a Humanity Áruháznak köszönheti, hiszen amióta rátalált a weboldalukra, azóta csak onnan rendel mindenféle tisztálkodási és háztartási szereket. Sokszor előfordul, hogy ő maga készít el különféle keverékeket. A honlapon az egyes termékek, így a citromfű illóolaj felhasználási javaslataiból is remek ötleteket merít. A moszkitókat elriasztó spray esetén például citromfű illóolajat ilang-ilanggal és narancsvirággal keverte, így sokkal kellemesebb illata lett, mint egy szokványos terméknek.

Zsófi mesélte, hogy az Áruház honlapján 17 000 Ft-tól már díjmentes a kiszállítás. Mivel a cég békéscsabai székhelyű, így a személyes átvétel nem jöhet szóba, muszáj Budapestre szállíttatni a rendelést. Általában a GLS futár opciót választja, de a Magyar Posta átvevőhelyeire is lenne lehetőség. Mivel általában otthonról dolgozik, a GLS számára igen kedvező megoldás.

10 ml-es kiszerelésben kapható a 100%-os tisztaságú citromfű illóolaj, és 1000 Ft a vételára. Zsófi teljesen rákattant az természetes illóolajra. Több felhasználási módját is alkalmazza otthonában, hiszen fertőtlenítő, antibakteriális, vírusölő és szagtalanító hatása is van.

A honlapon további természetes alapanyagokat is be lehet szerezni. A tárolásra is ajánlanak megoldást az üvegek, flakonok, tégelyek, eszközök menüpont alatt. Az áruház a környezetvédelem elhivatott nagykövete. A lehető legtöbb terméküket már nem műanyagba csomagolják, hanem papírba vagy üvegbe. A filozófiájuk abszolút illik Zsófi életmódjába, és tulajdonképpen nekünk is érdemes lenne megfontolni, hogy a környezetbarátabb megoldásokat válasszuk.