Selfie boxot találtam egy fesztiválon

Sajnos most nincs lehetőség rendezvényekre járni, így a szuper éves sörfesztiválok is kimaradnak a programok közül. Nem tudom, ti hogyan élitek meg ezt az időszakot, én próbálok egy-két dolgot becsempészni a napjaimba, hogy a négy fal közötti létezést lehetőségekhez mérten fel tudjam dobni. Például otthonra azért igyekszem beszerezni néhány különleges sört, van, hogy elcsípek valami újdonságot a helyi kis boltban, máskor pedig rendelek valami exkluzív csomagot, de azért a fesztivál érzés, a nyüzsgés és a különféle jópofa extrák, amikkel fel szokták dobni az ilyen rendezvényeket, nagyon hiányoznak. Amikor eluralkodik rajtam ez a hiányérzet, szeretek nosztalgiázni egy kicsit, feleleveníteni a korábbi évek fesztivál szezonjainak legjobb pillanatait, végigfutni a történteket, a legviccesebb pillanatokon.

A minap eszembe jutott egy tavalyi rendezvény, ahol a különböző sör kínálat mellett az egyik kis szegletben megpillantottam egy berendezést. Ahogy közelebb mentem, láttam, hogy ez valami fotógép lehet. Amikor odaértem, volt ott egy kedves hölgy, aki elmagyarázta, hogy a selfie box valóban egy fotóautomata, így a sejtésem beigazolódott. Döbbenetesen jó képeket lehet vele készíteni, amit azonnal ki is nyomtat a gép. Azonnal ráharaptam, szóltam a haveroknak is, hogy lőjünk pár közös fotót. Az automatánál kiderült, hogy többféle háttér közül választhatunk, ráadásul kiegészítők is vannak. Az automata mellett álló hölgy végig a segítségünkre volt, így nem kellett egyedül babrálni a géppel, megmutatta és elmagyarázta a használatát. Nem bonyolult egyébként, van egy érintőkijelző is rajta, azon pedig egy gomb, amit meg kell nyomni, de én szeretem, ha az újdonságokat megmutatják, elmagyarázzák, hogyan működik, és ez egy remek alkalom is arra, hogy feltegyek mindenféle kérdést.

Amellett, hogy azonnal, nagyon jó minőségben megkaptuk a kézzel fogható fotókat, digitális formában is meglettek, így azokat feltölthettük a közösségi oldalunkra. Azt is megtudtam, hogy egy tükörreflexes gép van elrejtve a dobozban, ennek köszönhető, hogy a fotók olyan jó minőségűek lesznek. Vakuval is el van látva a szerkezet, így sötétben vagy rosszabb fényviszonyok mellett is ugyanolyan jó képek készülnek. A fotó elkészítését követően csupán pár másodperc telt el, amikor már el is készült a kinyomtatott fotónk. Ez nagyon izgalmas szerintem, főleg manapság, amikor minden a digitális fotók körül zajlik. Jó ismét a kezünkben tartani az elkészült képet. Gondolhatjátok, hogy milyen vicces fotók születtek egy fesztiválon. Jó elővenni ezeket, sok emléket idéztek fel bennem.

Amikor később visszamentünk, már nem voltak ott, így rákerestem a cégre, nagyon érdekelt, hogyan és mi módon lehet selfie boxot beszerezni, és kiderült, hogy néhány óra bérlésétől akár egész napig magunknak tudhatjuk a fotó automata gépet. Az ára is nagyon korrekt, 80-120 ezer körül korlátlan mennyiségű fotót és nyomtatást kapunk, és persze minden csomaghoz jár egy segítő munkatárs, aki nekünk vagy a vendégeknek segítséget nyújt a selfie box használatában. Arról nem beszélve, hogy Budapesten ingyenesen kiszállítják, így nem terhel más költség a bérlés díján kívül. Egy kisebb összejövetelen a négy órás ajánlat is elegendő lehet, de rugalmasak, szóval van lehetőség arra, hogy a helyszínen hosszabbítsunk az időn. Már pörög az agyam azon, milyen programot szervezhetnénk a haverokkal, ahol egy ilyen szelfigép is helyet kaphatna. Szerintem nagyon jó ötlet, ti mit gondoltok? Ti is lőnétek néhány képet egy ilyen masinával?