Raktárirányítási szoftver segítségével a munka sem lesz olyan stresszes

Az egyik sörfesztiválon, még a nyáron egy tök jó ötletet kaptam egy sráctól. A nagynéném egy nagy cégnél dolgozik, ahol az egész raktár beszállítási feladataiért ő felel, és ez baromi stresszes neki. Éppen ezért vittem magammal a sörfesztiválra, hogy kicsit tudjon lazulni, ne a munkán pörögjön egész nap. Persze azért szóba került, hogy már nagyon elfáradt, rengeteg kamionos nem is beszél angolul, így most elkezdett mindenféle nyelveken megtanulni a szükséges mondatokat. De így már otthon is a munkával kell foglalkoznia, amit nem szeret. Ilyenkor már inkább a családdal lenne, és nem azon szeretne izgulni, hogy mindent jól csinált -e aznap.

Két panaszáradat közben szépen vettem neki a finom kézműves söröket. Az egyik pultnál a kiosztó srác meghallotta, hogy miről beszélgetünk, és kedvesen megjegyezte, hogy apukája is hasonló munkát végez. Nem biztos, hogy segítség, de ő ismer egy olyan szoftvert, ami akár segíthet is ezen, egy raktárirányítási szoftver az, amit ajánlott.

Mit tud nyújtani egy raktárirányítási szoftver?

Akkor még nem tudtuk, hogy ez pontosan mit jelent, hogy raktárirányítási szoftver, de jól hangzott, így felírtuk, és később rákerestünk. Ez a termék az L-mobile Hungary Kft. cégnek a fejlesztése. Az alkalmazáscsomag az ügyfelek ERP rendszerét közvetlenül és online is kezelni tud, kommunikálni tud velük, leolvassa az összes adatot az ERP-ből. Ezek után pedig minden könyvelést meg is csinál. A könyvelés alatt keletkező hibákról a dolgozó azonnal tudni fog.  A legszuperebb, hogy a szoftvernek nem fog gondot okozni, hogy rögtön csatlakozni és illeszkedni tudjon a vállalatnak az ERP rendszeréhez. A raktári adatrögzítés és megjelenítés mobil eszközökkel fog történni, wifin keresztül. Ezzel a szoftverrel javulni fog a készletek átláthatósága, így megelőzve a kapkodós fejetlenséget és tévedéseket, és az adatbeviteli habilehetőségek száma is csökkenni fog, ami szintén sok stressztől menti meg a használót.

Így azért könnyebb a munka…

Az ERP-be azonnal könyvelésre kerül minden mozgás és állapotváltozás, így semmi sem marad úgymond nyom nélkül, ráadásul a papír alapú listák utólagos bevitele nélkül. A készletadatok így hitelesebbek lesznek, mivel sokkal kisebb lesz a hibázás lehetősége, és valós adatokat fog mutatni. Ez nagyban megkönnyíti a munkafolyamatokat, és nem kell a javítgatással tölteni az időt. A készletek így folyamatosan és pontosan lesznek megfigyelve és minden számontarthatóvá válik. A leltár, komissiózás, árufogadás és átraktározás lépései többé nem kell, hogy kínszenvedés legyen. Mert ezzel a szoftverrel sokkal gyorsabban és hatékonyabban lehet elvégezni, és a bejárási útvonalak is lerövidíthetőek így. A könyvelés rengeteg időt felemészt, főleg, hogyha egy rendezetlen, zűrösebb raktárról van szó. Ez általában amúgy is eléggé monoton munka, és ha még sokáig is tart, akkor borzasztó energianyelő. Viszont ezzel a szoftverrel a könyvelés ideje akár 80%-kal is megnyirbálható, ami időt annyi sokkal jobb dologra fel lehet majd használni.

Ezek már alapból nagyon csábítóak, hiszen egyszerűbbé teszik a munkafolyamatot, jobb teljesítményt és pontosságot garantál és átláthatóbb rendszert. Ezeken túl még sok egyedi fejlesztést is meg lehet tervezni a raktárirányítási szoftver segítségével. És ezek az ERP működését nem érintik, az integráltság mélysége viszont az ügyfél kedve és igényei szerint alakítható.

raktárirányítási szoftver
a raktárirányitási szoftver segítségével egyszerűbb, gyorsabb és áttekinthetőbb lesz a könyvelés

Honnan tudhatjuk, hogy a bízhatunk a cégben?

Az üzleti szoftverekkel foglalkozó cég nagyon megbízható, és tudja, hogy a legtöbb cégnek szüksége van a termékükre. Hiszen a munkafolyamatok automatizálásával rengeteg időt lehet megspórolni, és így mindenkinek több ideje marad a fontos dolgokra. Az általuk javasolt szoftverek minden értékelését megtekintik, és ezek alapján is fejlesztik magukat. Ki ne örülne annak, ha hozzá már egy olyan termék érne el, ami sok-sok értékelő felhasználó igényei és megfigyelései alapján a legjobbra lett csiszolva? Minden folyamatuk transzparens a megrendelő számára, így kialakulhat a teljes bizalom megrendelő és megbízott között. A szolgáltatókról részletes és rendezett információt gyűjtenek, független forrásokból, így ténylegesen valós képet kapnak a piacról és a lehetőségekről a megrendelők is.

Egyszerűbb, ha odafigyelünk a megrendelő igényeire

A cég még arra is figyelt, hogy a megrendelő kényelme teljes legyen, így az utánajárásban is segítenek. Azok a cégek, amik szoftverekkel irányítják, sokszor nagyobb profitot tudnak elérni, és logikusan felépített rendszerben tudnak dolgozni, amiben sokkal kisebb a hiba lehetősége. Ingyenes tanácsadás érhető el a honlapon, nyugodtan lehet őket telefonon keresni, és szívesen állnak rendelkezésünkre.

Ők közel négyszáz szoftvergyártó céggel vannak kapcsolatban, így jó esélyekkel találják meg az a szolgáltatót, akire a mi cégünknek szüksége lehet. A közvetítési jutalék miatt nekünk már ingyenesen tudnak segíteni, hogy megtaláljuk a tökéletes partnert. Mivel ez a cég évek óta ezzel foglalkozik, így könnyebben is keres, mint mi és persze gyorsabban. Jobb a profikra bízni, és percek alatt túlesni azon, ami nekünk laikusoknak lehet, hogy hetekbe is eltelne. Ha közösen hozunk döntést, akkor magabiztosak lehetünk a választásunkban. A háttérkutatásnak köszönhetően egyetlen konzultáció alatt meg tudjuk majd beszélni, hogy melyik szoftverek lennének a legjobbak nekünk és miért. Ezek után már csak mérlegelni kell a legjobb lehetőségek között, és kiválasztani az igazit.

Milyen extrák érhetőek el még?

Azok mellett a szuper tulajdonságok mellett, mint a valós idejű könyvelés az ERP-ben vagy a papír alapú kézi adatbevitel elhagyásának biztosítása még sok előnye van a szoftvernek. A hibás duplán bevitt könyvelések megelőzhetőek a készlet minden információja tűpontossággal bevihető, az információk hitelesek lesznek. A bejárási útvonalak megrövidülnek és a feladatkezelés is rugalmas lesz a raktárirányítási szoftverrel. Adminisztrálni nagyon kevés ember szeret, így a többségnek kedvez a szoftver, mivel ezt a feladatkört is nagyban leegyszerűsíti. Az adatrögzítés gyorsabb és egyszerűbb lesz, és ami a legjobb, hogy a felhasználói felületek is könnyen, logikusan kezelhetőek. Az L-mobile a fejlesztői keretrendszerét egyedi darabként dobja piacra, a logisztikai folyamtokatat behatóan ismeri. Ezek ismeretében az ár is baráti, hiszen egyszeri licensz vásárlással már 500 000 forinttól elérhető ez a szoftver, ami könnyebbé teszi a dolgozók életét.

Biztosan nem mi vagyunk az elsők, akik erre a problémára keresnek megoldást

Rengeteg szoftver érhető el náluk, nem csak raktárirányítási szoftver. Csak néhány példa az óriási repertoárjából a cégnek: fogászati szoftver, humánerőforrás-menedzsment szoftver. Sőt még van projektmenedzsment szoftver, gyártási szoftver, építőipari szoftver, call center szoftver, ügyvédi szoftver, marketing szoftver és oktatási tartalomkezelő szoftver. Rengeteg területre találtak már jó megoldást, így nyugodtan megbízhatunk bennük, hogy valószínűleg már találkoztak hasonló igényű vásárlóval, mint mi. Így tudják, mire is van szükségünk.

Miután a nagynéném is utánajárt, hogy milyen cég is ők, és mivel foglalkoznak, erősen gondolkodóba esett. Az ő munkahelyén is bedobta az ötletet. A főnöke nagyon lelkes lett, mivel ez neki is jó buli, hiszen jobb profit érhető el. Ráadásul a dolgozóinak is könnyebbé teszi az életét, így kevesebb a stressz és a mérgelődés.

Azóta, ha jól tudom, már fel is vették a kapcsolatot a céggel. Igyekeznek szoftveres rendszerre átállni, hogy ne maradjanak le a versenytársak mellett. Megéri nyitott fülekkel járni, mert még egy sörfesztiválon is megkaphatjuk a tuti tippet, ami könnyebbé teszi a munkahelyi életünket. Azóta is szoktunk viccelődni vele, hogy meg kéne keresnünk a pultos srácot, és vinni neki egy hála csokit köszönetképpen a tippért. A nagynéném azóta sokkal kisimultabb, több ideje van a családjára és magára, és a munkahelyen mindenki nyugisabb lett. A szoftver csomó terhet levett a vállukról és profibb munkavégzésre adott nekik lehetőséget. Azóta is mindenkinek ajánlja a céget. A raktári folyamatok teljeskörű figyelemmel kísérése nagyon összetett és folyamatos koncentrációt igénylő munka, amiben jól jön az extra segítség, amit egy ilyen raktárirányítási szoftver nyújtani tud.