Plasztik kártya születésnapra? Miért ne?

Jó pár éve úgy döntöttem, hogy ezután már csak élményeket ajándékozok a szeretteimnek a születésnapokra és egyéb évfordulókra. Ezt a döntésemet az indokolta, hogy úgy éreztem, ezek az ajándékok nem vesznek el, nem lehet őket a szekrény aljára tenni, majd néhány év múltán a szemétbe dobni. Az élmények az emlékeinkben élnek, és ha igazán ismerünk valakit, akkor jól tudjuk, hogy mi az, ami valóban élményszámba megy nála. Ez a téma nálunk most egészen időszerű, hisz a férjem nem egészen egy hónap múlva elég kerek évfordulós születésnapját ünnepeljük – mégpedig az 50-et.

Ebből az alkalomból úgy gondoltam, hogy én leszek a legjobb fej feleség, és befizetem őt és a baráti körét egy sörfesztiválra, ahol természetesen koncertek és egyéb programok is a terítéken lesznek és belépőt kell venni rá. Még arra is gondoltam, hogy neki és a baráti körének érdemes lenne ebből az alkalomból egy olyan tárgyat is ajándékozni, amely jelképesen emlékezteti őket erre a bizonyos fél évszázados évfordulóra.

Ezért aztán úgy döntöttem, hogy csináltatok egy egyedi plasztik kártyát amin a férjem fotója, egy jópofa emlékezetes mondása és az 50-es szám szerepel, valamint egy folyékony kenyérről – sörről szóló mondás. Ez így nagyon jópofa elképzelés, csak hát a megvalósításával már hadilábon álltam. Sokáig tanakodtam, hogy hová is fordulhatnék ezzel a problémával. A neten keresgettem különféle vállalkozások után, akiknek a plasztik kártya nyomtatás a profiljukba tartozik.

Aztán jött a megvilágosodás, ugyanis rátaláltam a Color Nyomdára, akik Budaörsön működnek, és a weboldaluk alapján roppant széleskörű nyomdai feladatokkal foglalkoznak. Szerencsémre többek között plasztik kártya nyomtatás is van ott.

Mivel teljesen dilettáns vagyok a témában, örömmel vettem, hogy egy hosszabb bejegyzés keretében információt szolgáltatnak arról, hogy mire is van szüksége a nyomdának egy plasztik kártya elkészítéséhez. Megtudtam az ismertetőből, hogy miért célszerű a kétoldalas nyomtatás, valamint felhívták arra is a figyelmet, hogy érdemes helyet hagyni a kártyán arra, hogy alkoholos filccel írni lehessen rá.

A nyomda weboldalának böngészése során először egy kicsit megrémültem, ugyanis véletlenül pont egy olyan oldalra mentem rá, ahol a gépparkot mutatják be. Elképedtem, hogy egészen 21. századi ultramodern eszközökkel dolgoznak – például vízbázisú hullámkarton nyomtatóval, mely környezetbarát ásványi olajoktól és nehézfémektől mentes technológiával dolgozik. Aztán láttam még nagy formátumú UV led tábla nyomtatót, melynél nincs száradási idő a nyomtatott felületeknél. De a legnagyobb ledöbbenésem egy olyan különleges nyomtató kapcsán volt, amely 104 m2/óra maximális sebességgel dolgozik. Ezt szívesen megnézném élőben is – egészen futurisztikus élmény lehet.

A nyomdával való kapcsolatfelvétel nagyon egyszerű. Jelentősen megkönnyíti az oldalon elhelyezett ablakocska, amelyen keresztül ajánlatot tudunk kérni az általunk megrendelt szolgáltatásra. Ha pedig a nyomda e-mail címére írunk, akkor 24 órán belül választ kapunk a levelünkre.

Akik a személyesebb kontaktot jobban kedvelik, azoknak egy mobiltelefonszám is rendelkezésre áll, melyen minden további kérdést, észrevételt fel lehet tenni, meg lehet fogalmazni hétköznaponként a nyomda nyitvatartása alatt – 08.00 órától 17.00 óráig.

Mióta elolvastam, hogy mi mindenre van szüksége a nyomdának ahhoz, hogy megfelelő minőségben elkészítse a plasztik kártyát, folyamatosan a kártya nyomtatás megtervezésén jár az agyam – hogy pontosan milyen szöveg, milyen grafikai elemekkel szerepeljen rajta.

Remélem, hogy hatalmas meglepetés lesz majd ez a kerek évfordulós szülinapi meglepetés, és a férjem értékelni fogja majd az erőfeszítéseimet!