Nem működött a nyomtató, ezért majdnem elmaradt a sörfesztivál

A sörfőzés a hobbim és az életmódom egyszerre. Sokak a sört rögtön a féktelen bulizással és hangoskodással kötik össze. Ennél azonban mélyebb oldala is van ennek a művészetnek. Minden évben az egyik legfontosabb esemény a főzdénknek, az áprilisi sörfesztivál. Ha ez nem létezne, rengeteg profittól esnénk el.

Bár nem gondolná az ember, de a sörfőzés rengeteg papírmunkából áll. A termelőkkel szerződéseket kell kötnünk, a vevőknek számlát kell kiállítani. Ez pedig nem lehetséges egy jól működő nyomtató nélkül. Nem is gondoltuk volna, hogy a legrosszabb pillanatban fog elromlani a miénk.

Először nem voltunk tisztában a problémával, úgyhogy áthívtuk az egyik számítás technikus barátunkat. Ő megállapította, hogy hibás a toner benne. Mi meg kétségbeestünk, hogy most mit csináljunk. Ő azonban megnyugtatóan azt mondta, hogy tud egy helyet, ahonnan egy utángyártott toner gyorsan beszerezhető.

Ígéretét megtartva, elküldte nekem e-mailben a Nyomtatóalkatrész oldalát. A fiúkkal együtt beültünk a gép elé és megnéztük ezt az oldalt. Mindegyikőnknek tetszett a kinézete, mert mi is a minimalizmus hívei vagyunk. Nem szeretjük az olyan sörfőzdéket, akik erőltetetten próbálkoznak sokfajta ízt belecsempészni italaikba. Első ránézésre úgy tűnt, hogy a Nyomtatóalkatrész cég is osztozott a filozófiánkban.

A főoldalról könnyen el lehetett érni mindent és részletes információkat is biztosított a szolgáltatásaikról. Ha nem értesz a nyomtatókhoz, semmi gond, mi sem tudunk körülbelül semmit róluk. Ettől függetlenül az oldalon könnyen meg tudtuk találni, hogy milyen utángyártott toner kell nekünk.

Rákerestünk arra, hogy milyen nyomtatónk van és ki is adta, hogy melyik utángyártott toner kompatibilis vele. Itt már nagyon fellélegeztünk, mert ez volt a kritikus pont. Az oldal nem feltételezte rólunk, hogy tudjuk, hogy milyen kategóriába tartozik a nyomtatónk. Ehelyett egyszerűen csak a nyomtatónk konkrét fajtáját kellett beírni. Nem kellett azon aggódnunk, hogy biztos jó lesz-e a miénkhez. Ennek nagyon örültünk, mert a szezon vége felé tendálva nem volt túl sok maradék pénzünk.

Hosszú idő után kiválasztottuk a tonert. Azért került ennyi időbe, mert nagyon széles volt a választék belőlük. Emiatt tudtunk mérlegelni, hogy ár-érték arányban melyik felel meg számunkra a legjobban. Biztonság kedvéért vettünk két darabot is. Kiderült, hogy így olcsóbb, aminek mindannyian örültünk.

Amikor rákattintottunk a termékre, részletes leírást kaptunk róla. Mi nem értettünk ebből semmit, úgyhogy megint áthívtuk szegény számítás technikus barátunkat. Meglepődötten nézett ránk, miután elolvasta az információkat. Megdicsért minket, hogy ilyen ügyesen választottunk.

Behelyeztük a kosárba, ezután pedig megadtuk az adatainkat. Ez igazán nem volt nehéz. Őszintén azt gondolom, hogy a menüpontok rendszere miatt akár a nagymamám is meg tudta volna rendelni kérdés nélkül a terméket. Kiválasztottuk, hogy hova szállítsák és, hogy milyen módon szeretnénk fizetni. Minden egyértelmű volt. Nem volt kérdés bennünk, hogy akkor most előre kéne utalni, vagy majd a futárnak kell-e fizetni.

Vártunk pár napot a kiszállításra, ami mellesleg ingyenes volt ennél a terméknél. Meg is érkezett, hibátlan állapotban. Barátunk kicserélte a korábbi hibás tonert erre és már működött is a nyomtatónk. Érződött a kis gépezeten, hogy hálás nekünk, hogy ilyen jó cuccot rendeltünk neki a Nyomtatóalkatrész oldaláról.

Nem árulok zsákbamacskát, ha azt mondom, hogy végül nagyon elégedettek voltunk. Mindenkinek ajánljuk, hogy lépjen fel az oldalra, ha utángyártott toner kellene a nyomtatójába. Itt olcsón és hamar meg tudja majd szerezni.