Nem csak a Budai várban lehet jót sörözni egy lánybúcsún

A Budai Vár az én legkedvesebb helyszínem

A legszebb emlékeim a Budai Várhoz kötnek. A szüleim viszonylag későn házasodtak, már óvodás kislány voltam, amikor egybekeltek. Kizárólag az én kedvemért vártak ennyit, hogy én is részese lehessek az örömüknek, és együtt emlékezhessünk aztán az esküvőjükre. A nagy napon én voltam a koszorúslány, és a fotózást a Budai Várban tartottuk. Azóta is nagy szeretettel őrizzük anyukámék esküvői fotóalbumát, a mai napig nagyon szeretem fellapozni. Később aztán a Várban ismertem meg a mostani páromat is, egy kiállításon dolgozott, ahová én pedig látogatóként érkeztem. Nem tudtuk levenni a szemünket egymásról, rögtön tudtuk, hogy ebből még lehet valami. Nemrég pedig megkérte a kezem, a Budai Várban, az első találkozásunk helyszínén.

Persze ha lánybúcsú, akkor Balaton!

Azt még nem tudom, vajon a lánybúcsúm is a Várban lesz-e, nagyon nevetnék, ha igen. De bárhol tartjuk is, az biztos, hogy nagyon jól fogunk szórakozni, a szervezésben ugyanis már nagyon otthonos a baráti társaság. Nemrég rám hárult ez a nemes feladat, hogy az egyik barátnőm esküvőjét megszervezzem, és bár ezt sem a Budai Várban tartottuk, mindenki jól érezte magát. Még szép, hiszen ki tudna még egy olyan mesébe illő lánybúcsú helyszínt találni, mint a Balaton part? Bizony bizony, ha lánybúcsú, akkor a Balatonra esküszöm! Nem akartunk túl nagy feneket keríteni az egésznek, sem csúnyán lerészegedni a végére, hogy aztán ne emlékezzünk semmire… Ezért egy tartalmas programot eltölteni a Balatonon ideális választásnak tűnt a csapat részére. Egyikőnknek ott volt nyaralója, így már előző nap le tudtunk menni, társasoztunk, sokat beszélgettünk, és még többet nevettünk… Következő nap pedig kényelmesen részt vehettünk a leszervezett programon.

Ez gyakorlatilag egy felejthetetlen, pihentető, és nagyon élvezetes vitorlázás és pancsolás volt, nagyon élveztük. A víz kristálytiszta volt, és szerencsénkre hétágra sütött a nap, isteni volt a hajó fedélzetén. A fizetett csomagunk egy két órás vitorlázást tartalmazott, a hajó fedélzetén csak mi voltunk, illetve a hajóskapitány. Az italfogyasztás a program alatt korlátlan volt, így jól eső érzéssel fogyasztottuk a finomabbnál finomabb koktélokat a fedélzeten, teljesen ingyen. Ezt követően pedig még szórakozni is volt lehetőségünk, és az sem fájt túlságosan a pénztárcánknak. Siófok legmenőbb parti helyszíneihez ugyanis VIP karszalagot kaptunk, ez pedig a legtöbb helyen ingyenes belépésre és kedvezményes italfogyasztásra jogosított fel bennünket. De a keretből még arra is maradt, hogy a kikötőben található, gyönyörű, a Balatonra néző, panorámás étteremben megvacsorázhassunk és megreggelizhessünk!

lánybúcsú
Felejthetetlen lánybúcsút töltöttünk a Balaton partján együtt

A felsorolt programok mindössze 7.900 Ft-tal terhelték a pénztárcánkat fejenként, és cserébe egy felejthetetlen napot és tartalmas perceket tölthettünk a Balatonon. Ti hogy tervezitek a lánybúcsút? Ha még nincs buli helyetek, akkor mindenképpen Siófokra szervezzétek a nagy eseményt!