Költségracionalizálás – hogy minél élvezetesebben teljen a nyár

Sokféle fesztivált szeretünk a haverokkal, de inkább az ücsörgősöket, amik a jellegüknek köszönhetően lehetővé teszik a helyben iszogatást, hosszasan, és a különböző bódító italok kóstolását. Bár nem akarok senkit becsapni, mi mindig a sörökre tesszük a voksunkat a leggyakrabban. Pont emiatt fordult meg a fejünkben, hogy ellátogatnánk végre az Oktoberfestre is egyszer már, Münchenbe. Az ilyesminek azonban már vannak komolyabb költségvonzatai – már magának az utazásnak is, bár a helyi rendezvényeken is elég drága tud lenni a pia. Még szerencse, hogy újabban tök sokat spórol nálunk, odahaza a család. Hogy miként? Egy DressPack nevű webes ruhabolttal, például.

Sok ilyet szoktunk otthon beharangozni a többieknek, ha rátalálunk, és erre az egyre mind rákattantunk egyből, mert a ruhaárú itt nagyon olcsó – noha ilyen rendkívüli helyeken túl, az pont egy pénznyelő valami szokott lenni (mármint a ruhavásárlás). Viszont a dresspack.hu-hoz hasonló dolgokat azért írjuk fel mind a nappaliban lévő mágnestáblára, mert a megspórolt összegből mindenki hódolhat a hobbijának. Én, a barátokkal az “ivászatnak”.

A szóban forgó outlet és használt ruhabolt rengeteg dolgot rejt a kínálatában, és amint már hangsúlyoztam, a család összes tagja számára beszerezhető egy csomó minden. Nem csak ruhák, hanem vannak olyan dolgok is, mint táskák, sálak, kendők a család nőtagjainak főleg, valamint sapkák, övek, kesztyűk és még egyebek is. A felsorolás hosszú lenne, ehelyett érdemes rögtön a www.dresspack.hu-ra navigálni.

A feleségem hívta fel rá a figyelmemet eleinte, hogy van egy nagyon jó nőiruha webshop, amit nemrég talált, bár azt valamiért elfelejtette akkor még közölni, hogy a dresspack.hu nem is kizárólag nőiruha webshop amúgy. Csak, hát annyira beleszeretett, hogy teljesen a női darabok bűvöletében, és azok kedvező árain való csodálkozásában élt. Különösebb oka nem volt persze ennek a figyelmetlenségének, bár ahogy szétnéztem náluk, magán a webshopon később jobban is, megértettem, hogy a kiváló gyermekcuccokon és felnőtt férfi ruhákon túl mennyire, de mennyire sokat tudhat adni ez a hely valóban a hölgyeknek. Azt én nem fogadom el (mert ez egy sima sztereotípia), hogy a gondos öltözködés afféle női dolog lenne kizárólag, de nekik van egy olyan blogjuk is, amit talán többet olvasnak a hölgyek, mint az urak valóban. Szóval ezen része ilyen szempontból érthető az említetteknek… Nőiruha webshop, találó írásokkal és tippgyűjteményekkel…

Csak, hogy villantsak néhány szalagcímet és témakört: Szoknyatípusok alkat szerint, esküvői ruhaválasztás, anyagfajták bemutatása, szabadban történő ruhaszárítási praktikák. Itt egyébként (a blogszekcióban) hírt kaphatunk az aktuális akcióikról is (ami megint nem csak női fókuszú terület, bár be kell valljam, itt a családon belül ezt is ők csinálják a legjobban – a lányok, és a feleségem), kuponkedvezményekről is itt írnak, illetve ha magáról a DressPackről tudnánk meg mindent, mint boltról, mindenféle aspektusból, akkor is ide kattintsatok: dresspack.hu/blog!

Lényeg a lényeg, elmúltak azok az idők, amikor ilyesmit újonnan érte meg a legjobban venni, hisz újonnan már drága és furcsamód a minőség sem csak a viseletlen, szűz dolgok esetén garantált. A használt dolgok esetén például mindenképp jó minőségmérő az, hogy még használtan, többször is kimosva jól néz ki, és nem vált látványosan viseltessé. Márpedig ebben a webshopban az a helyzet, hogy még a használt dolgok is többnyire nagyon újszerűek. Semmi olyan tapasztalatunk nincs, hogy valamiből ne hibátlan állapotú érkezzen. Úgyhogy szívesen osztottam meg a tippemet másokkal is a létezéséről. Nem vagyok én irigy és önző, bár tény, hogy ha tetszik valami a kínálatukban, jól teszitek, ha gyorsan megrendelitek, mert nyilván akad egy ilyen helyen, amiből csak egy van, és nem is lesz több! Nem félek ugyanakkor, hogy nem jut elég jó darab. Mindig bővül náluk a kínálat!