Kézműves sörök és a napelem megtérülése

A munkatársakkal péntekenként eljárunk sörözni a legközelebbi kocsmába, ahol ráadásul kézműves söröket csapolnak. Miután a korosztály nagyjából azonos, ezért általában a sörözés melletti témák a házasság, gyerekvállalás és házvásárlás.

Engem ez utóbbi érdekel leginkább, hiszen én is épp az agglomerációba történő költözést tervezem. El is meséltem a többieknek, hogy végre sikerült megvenni azt a házat, ami megfelelő méretben, van hozzá kisebb kert és garázs is. Mivel domboldalon van a ház, gondoltam arra, hogy napelemeket szereltetek a házra. Azonban erről a témáról fogalmam sincs.

https://sporoljnapelemmel.hu/napelem-ar-es-megterules

Károly az informatikusunk egyből fel is kapta a fejét, és mondta, hogy mindjárt küldi is nekem a https://sporoljnapelemmel.hu/napelem-ar-es-megterules linket, mivel ott minden napelemmel kapcsolatos információt megtalálok. A beépítéstől kezdve a megtérülésig mindent meg lehet tudni.

Engem nyilván az ár érdekelt. Mondta Károly, hogy ez azért egy összetettebb téma. Kortyolt egyet a söréből, és folytatta, hogy fontos lenne tudni, mekkora a fogyasztásom, mekkora területről lenne szó, milyen a tető. Nincs két egyforma ajánlat, de a honlapon, amit átküldött ott tudok majd egy árajánlatot kérni, csak fel kell töltenem néhány fogyasztással kapcsolatos adatot.

A napelemek megtérülése 10 évre tehető, és mivel egy napelem élettartama nagyjából 25 év, így 15 év spórolás várható. Az ember egy ponton el is felejtheti a villanyszámlát. A napelemek nappal energiát termelnek, a felesleget pedig az akkumulátorokba lehet tölteni, aminek köszönhetően a háztartási eszközeink éjszaka is működnek.

Nyugtázom, hogy valóban ígéretesnek tűnik, amit Károly mond. A telefonomon pedig fel is villan a https://sporoljnapelemmel.hu/napelem-ar-es-megterules link, otthon majd holnap jobban meg is nézem a lehetőségeket.