Kézműves söreim megkapták az őket megillető emblémát

Kézműves söröket készítek immár négy éve, és szükségem volt egy frappáns, fiatalos emblémára, amely képviseli az általam főzött nedű minőségét.

Egy közösségi bejegyzésben figyeltem fel egy marketinges tanácsadást és kivitelezést végző csapatra, emlékeztem is a weboldaluk címére: keresobenelso.hu. Felvettem velük a megadott lehetőségen keresztül a kapcsolatot. Felvázoltam a kérésemet, miszerint szükségem volna egy egyedi emblémára, mellyel felcímkézhetem a termékem. Konkrét elképzelésem volt e téren, nagyjából már felskicceltem a vázlatokat, de szükség volt rá, hogy egy profi kéz átalakítsa stilisztikailag korrekt és látványos logóvá. Emellett arra gondoltam, jó volna az adott emblémát egy frappáns szöveggel ellátni. Olyannal, ami csupán két szó, de minden lényeges információ ott lapul arra vonatkozólag, hogy milyen élmény megkóstolni a söröm. Elhatároztam, ha sikerül megalkotni egy ilyen tömör mondatot, azt matricára nyomtatnám, és így osztogatnám ismerősöknek illetve ismeretleneknek.

A Keresőben Első munkatársai örömmel álltak rendelkezésemre, és elláttak a szükséges instrukciókkal, hogy elkezdődhessen a közös munka. Mert – mint megtudtam- a felvázolt vázlatokon túl szükség volt arra, hogy meséljek, és eszmét cseréljek. Megkértek, hogy mutassam be minél alaposabban a termékem számukra, illetve térjek ki a fogyasztó közönségre is. Fontos, hogy kinek szánom az italt, mennyire ismerem jól az elvásásaikat. Világossá vált hamar, hogy igazán lényegre törő szlogent megfogalmazni csak úgy lehet, ha alkotója ismeri az adott termék minden aspektusát. Örömmel vettem részt ilyen módon a projektben, meglepően izgalmas volt ennyiféle kérdésre válaszolni. A Keresőben Első munkatársai az alapos kikérdezés után hamar ráleltek a tökéletes mottóra. Annyira meglepett ez a profizmus, hogy úgy döntöttem, amennyiben sikerül termékemnek népszerűségre szert tennie, akkor megbízom őket egy weboldal létrehozásával is.

A logó teljes mértékben hozta a megálmodott szintet. Egy kicsit módosítottak rajta, természetesen kikérték a véleményem és minden lépésről egyeztettek. Csupán olyan remek meglátásaik voltak, hogy bolond lettem volna nem élni az általuk felkínált ötletekkel. Az emléma így fiatalos, vagány és feltűnő lett, alatta pedig a szlogenre minden gasztronómiai kalandor azonnal felkapja a fejét.

A keresobenelso.hu weboldal címe örökre belevésődött az emlékezetembe. Remélem, lesz még okom őket felkeresni.