Jöhet a sörfesztivál, ne aggódj a tűzvédelmi szakvizsga miatt!

Idén nagyon szeretnék eljutni a kedvenc nyári sörfesztiválomra a barátaimmal. Igazán fergeteges lenne a hangulat, és persze nemcsak a sörivás miatt, hanem azért, mert a kedvenc zenekaraink is ott fognak zenélni.

Mindez azonban számomra most még csak feltételes módban van, ugyanis a feleségemtől ultimátumot kaptam. Azt mondta, csak akkor enged el a három napos sörfesztiválra, ha végre megcsinálom a tűzvédelmi szakvizsgát. Ez nekem azért is meglehetősen fontos, mert raktárkezelőként dolgozom.

Szerintem egyébként nem lesz semmi gondom a vizsgával, mert a képzést az oktatozone.hu-nál tervezem elvégezni.

Egyedül csak a képzés és a tűzvédelmi szakvizsga ára miatt aggódom.

Általában a nejem szokta intézni az ilyen jelentkezéses, adminisztratív dolgokat, de most úgy gondoltam, hogy én is utánanézek az oktatozone.hu-nál, hogyan folyik a képzés, a szakvizsga, és hogy egyáltalán milyen teendői vannak a tanulóknak, már a tanuláson kívül.

Először is elmondhatom, hogy kellemes meglepetésként ért az oktatozone.hu webes felülete, ugyanis még én is egy-kettőre kiismertem magam rajta. Végül is nem volt nehéz dolgom, rögtön rátaláltam a tűzvédelmi képzésre és természetesen a szakvizsgára.

Ezt követően gyakorlatilag az adott dokumentumot nem is kellett elhagynom, hiszen lefelé görgetve mindent sorban, egy helyen megtaláltam.

Rögtön az oldal elején szembesülhettem az engem leginkább érdeklő témával, amely a tűzvédelmi képzés és a tűzvédelmi szakvizsga ára volt. Elmondhatom, hogy kellemes meglepetésként értek ezek az árak, hisz mondhatni egészen kellemesen 5 számjegyűek.

Tovább görgetve megtekintettem a tűzvédelmi szakvizsgához kötött foglalkoztatási ágakat és munkaköröket. Itt nagyon gyorsan lehetett haladni. Én már a hatodik pontban megtaláltam a rám vonatkozó foglalkozási ágat, a raktárkezelők körét.

Itt is tovább kattintottam, és megtaláltam a tűzvédelmi szakvizsgára felkészítő képzés szervezett előadások keretei közt megtartandó óraszámot – a normál képzésre, illetőleg távoktatás formájában is. Itt található egyébként az ismételt vizsgára felkészítő képzés óraszáma is – szintén külön a normál, illetőleg távoktatás formájában is. 

A lap alján pedig egy online adatlapra leltem, mellyel egyszerűen lehet jelentkezni az oktatozone.hu képzésére. Itt az alapképzés vagy továbbképzés fajtáját kell kiválasztanunk, és megadni az adatainkat. 

A lapon több információt is találtam az oktatozone.hu-ról.

Meggyőződhetem arról, hogy jó helyre készülök jelentkezni, mert az oktatók hatalmas tapasztalattal rendelkeznek nemcsak oktatási szempontból, hanem az adott szakmát illetően is.

Ami viszont igazán meggyőzően hatott rám abból a szempontból, hogy az oktatozone.hu-t kell választanom képzési helyül, az volt, hogy az információik szerint magánszemélyek részére minden egyes képzésük esetén részletfizetési lehetőséget adnak.

Az pedig még csak tovább növelte a bizalmamat feléjük, hogy a képzéseik elvégzése utáni vizsgák mintegy száz százalékos sikerességi rátát mutatnak.

Ezek után csak azt tudom kérdezni, hogy kell még ennél több?

Mondanom sem kell, hogy én immáron nyugodtan, bizakodva tekintek a jövőbe, és már nagyon várom a sörfesztivált.