Iskola előkészítő feladatokról beszélgetett a mulatozó társaság

A baráti körömmel már eljutottunk abba a korba, hogy mindenkinek kisebb-nagyobb gyerkőcei vannak. Persze a baráti találkozásokon is büszkén számol be mindenki a legújabb fejleményekről, mint például arról, hogy a kis Beni most már nagycsoportos lesz, Bori már 100-ig is el tud számolni, vagy hogy Lili elkezdett folyékonyan beszélni. Nehezen találunk a gyerekek mellett időt egymásra mostanában. Éppen ezért is jutott eszembe, milyen jó is volt, amikor tavaly nyáron végre mindannyian be tudtunk ülni egy kicsit a kedvenc helyünkre és meginni egy finom kézműves sört a beszélgetés mellett. Andi nevű barátnőm akkor számolt be a nagyon izgalmas hírről, miszerint a kisfia, Zsombor hamarosan első osztályos kisiskolás lesz, amire már hónapok óta nagyon készülnek!

iskola előkészítő feladatok

Kíváncsi voltam, hogy ők hogyan készítették fel Zsombit az iskolára a férjével. Bár az én kislányom még óvodás, szeretném, ha az iskolába toppanva könnyebben tudná venni az akadályokat, és sikerélményei lehetnének. Andi elmesélte, hogy ők beszereztek több olyan kötetet is, melyekben iskola előkészítő feladatok voltak. Elmondta, hogy ezeknek a feladatoknak a segítségével fejleszthető a gyerekek szókincse, emlékezete és munkamemóriája, a hallási és vizuális figyelme, valamint bővíthetőek az általános ismereteik is, és még sok más. Ezek a színes, figyelemfelkeltő feladatgyűjtemények diszlexia-prevenciós elemekre épülnek, és az 5-7 éves korosztály számára készültek, akik éppen elkezdenék iskolai tanulmányaikat.

Megkérdeztem hát Andit, hogy honnan szerezte be ezeket az iskola előkészítő feladatokat felsorakoztató köteteket, és ő jókedvűen közölte, hogy a szilvia-logopedia.hu oldaláról. Azt mondta, hogy ezen a szuper weblapon rengeteg profi iskola előkészítő feladatgyűjtemény megtalálható, ők éppen ezért legalább 4 kötetet meg is rendeltek már. Folyamatosan látják a fejlődést Zsombi készségein, hála ezeknek a könyvecskéknek. A feladatok fokozatosan nehezednek a köteten keresztül, de a gyerek fejlődésének megfelelően akár változtatható is a sorrendjük.

Ezeket a feladatgyűjteményeket nem csak szülők, de intézmények, valamint logopédusok, gyógypedagógusok is előszeretettel használják a terápiák során, és nem véletlenül. Ezek a előkészítő feladat összeállítások akár Montessori és Waldorf intézményekben, de egyházi és alapítványi óvodákban is sikeresen alkalmazhatók. Andi leírásai alapján valóban remekül működnek ezek a könyvek.

Nekem is felkeltette az érdeklődésemet Andi beszámolója, így hát én is ellátogattam a szilvia-logopedia.hu-ra, és szemezgettem a könyvek között. Ami elsőként megfogott bennük, azok a kedves, korosztálynak megfelelő színes grafikák voltak. Szerintem nagyon fontos, hogy egy kisgyerek figyelmét vizuálisan is megragadják, és ennek ezek a felkészítő kötetek tökéletesen eleget tesznek. A könyvek mellett még motivációs matricák és szókártyák is kaphatók az oldalon. Nekem a leginkább a Látogatás a tudás birodalmába című könyv keltette fel az érdeklődésem, valószínűleg azért is, mert ezt Andi külön is említette. El is mentettem későbbre a könyvjelzőim közé a kötet aloldalát, mert még az én kislányomnak is jól jöhet.

Gondoltam, ha már feltévedtem az oldalra, meg nézem azt is, hogyan zajlik a rendelés menete. 15.000 forintig utánvétes fizetésre is lehetőség van, ami nekem nagyon szimpatikus. Általában jobban szeretek ugyanis utánvéttel rendelni az internetről. Csupán meg kell adnom, hogy melyik kötetből mennyit szeretnék megrendelni, majd megadom a számlázási és szállítási címet, kiválasztom a fizetési és szállítási módot és már mehet is a rendelés. Az oldalon azt írják, hogy online bankkártyás vagy átutalásos fizetés esetén már 36 órán belül ki is szállítják a megrendeléseket. Nagyobb tételű, 26.000 forint feletti megrendelés esetén a kiszállítás még ingyenes is. Tehát ha valaki amúgy is be akar rendelni ezekből a szuper könyvekből, akkor jobb egyben megtenni azt.

Nagyon örülök, hogy Andi megosztotta a baráti sörözés alkalmával a tapasztalatait ezekről az iskola előkészítő feladatokról. Már én is alig várom, hogy leüljünk együtt tanulgatni a lányommal.