Irány a Csallóköz!

Hosszú idő után a hétvégén végre-valahára újra összejöttünk a haverokkal egy pohár sörre. Jó idő volt, ültünk egyikünk teraszán, dumálgattunk, sörözgettünk. A szó hamar a nyári tervekre terelődött. Valakinek eszébe jutott, hogy pont öt éve toltunk egy nagy közös Balaton biciklitúrát, amit a jubileum tiszteletére meg lehetne ünnepelni valami hasonlóval. Az ötletet jóváhagytuk, töltöttünk egy második pohárral és indulhatott a tervezgetés.

Többen egyetértettünk abban, hogy jó lenne valami újat felfedezni, és nem feltétlenül a Balatonhoz ragaszkodni. Ekkor az egyik barátunk felvetette, hogy újabb túránk helyszíne lehetne a Csallóköz, amit tavaly fedezett fel a családjával. Hozzátette, a családi túra előtt szégyenszemre nem sokat tudtak a régióról, így az interneten kerestek látnivalókat és túraötleteket.

Mutatott egy weboldalt, a cultractive.eu-t, ami részletesen összegyűjti a csallóközi látnivalókat, különböző típusú és hosszúságú programokat ajánlva az érdeklődőknek. A weblap társaságunknak is jól jött, ugyanis a programot ajánló haverhoz hasonlóan mi sem tudtunk sokat a Csallóközről, ugyanakkor az oldalon látott képek és túratervek hamar meggyőztek minket arról, hogy a régió remek hely lesz egy újabb baráti biciklitúrára.

Az oldalnak hála hamar találtunk is több királynak látszó biciklis túraútvonalat, illetve egy-két olyan programot is, amit a biciklizésen felül felvettünk a “Must-seen” listánkra. Ebben persze sokat segített, hogy az oldal jól áttekinthető és könnyen kezelhető is, így könnyedén tudtunk nézelődni és keresni rajta.

Azt hiszem, mind hálásak lehetünk az ilyen király weboldalakért. Nélkülük lehet, hogy nem is jutna eszünkbe felfedezni, milyen csodálatos helyek vannak tőlünk egy kőhajításnyira; el is mentettem a kedvenceim közé.