Infra padlófűtés a hideg parketta ellen

A barátaimmal igyekszem minél többször találkozni, hiszen nagyon fontos az ember életében a barátság. Egy fárasztó munkanap után velük tudom a legjobban kiengedni a gőzt, mindig jobb kedvre derítenek. Mivel fiatalok vagyunk, természetesen néha el szoktunk menni kocsmába, de amit a legjobban várunk szinte az évben az a helyi sörfesztivál. Mindig nagyon jó szokott lenni a hangulat, és jókat szoktunk beszélgetni mindenféléről. Nemrég például szóba került, hogy az egyik barátunk korszerűsíti a fűtését a házában, és az Infra padlófűtés mellett tette le a voksát. Én korábban még nem nagyon hallottam erről a lehetőségről, ugyanis nálunk hagyományos fatüzelésű kazán van. Kértem a barátomat, hogy meséljen erről egy kicsit többet.

Ő elmondta, hogy hosszas keresgélés után rábukkant a futesrendszerek.hu oldalára, és az ott olvasottak alapján megtetszett neki a cég. Az ő honlapjukon olvasta, hogy az infra fűtéssel előállított hő más, mint a többi, sokkal kellemesebb érzést ad. Azért is előnyös, mert a parkettával ellátott helyiségekbe akár utólag is be lehet szerelni ezt a berendezést. Ennek én nagyon megörültem, mert a férjemmel nem szereltettünk be padlófűtést a parkettás szobákba, de ezt utólag megbántuk, mert nagyon hideg a felülete. Így az Infra padlófűtéssel ezt a problémát is meg lehetne oldani. Ha ez utóbbihoz folyamodunk, akkor elkerülhetjük az elektroszmogot és a magas hosszútávú kiadásokat is.

Az infra fűtéshez kell egy speciális, elektromos árammal működő berendezés, amely többféle formában létezik. Vannak sík felületűek, táblaszerű eszközök, de léteznek infrafilm és futószőnyeg fajtájú eszközök is. Az ezek által előállított hullámok úgy melegítik a környezetet, ahogy azt a Nap is teszi. Nem a levegőt fogja melegíteni, hanem a szobában megtalálható tárgyaknak adja át a hőt. Az a hő fogja felmelegíteni a helyiséget, amely ezekről a tárgyakról visszaverődik. Az infra padlófűtéssel egy nagyon kellemes, kiegyensúlyozott meleg időt lehet elérni az otthonunkban, biztosítva ezzel az ott élés kényelmét.

Írják a futesrendszerek.hu oldalán, hogy sokkal másabb érzés egy olyan szobában tartózkodni, amelyben infra fűtéssel biztosítják a meleget, mint egy olyanban, amit hagyományos fűtéssel fűtenek. Az infrás szobában a hőérzet hasonló, mint amikor az ember a szabadban áll, és a napsugarak melegítik. Pont ebből kifolyólag az átlagnál akár 2 – 3 fokkal is hűvösebbre elegendő felfűteni a szobát, mert másabb az ember hőérzete. Így ezzel pénzt is spórolhatunk. A barátunk leírása alapján nekem nagyon szimpatikussá vált az infra fűtés. Alig vártam, hogy hazamenjek, és meséljek arról a férjemnek, hogy találtam megoldást a parkettás szobákban lévő hidegre. Nagy meglepetésemre nem ellenkezett, hanem mondta, hogy utána néz ennek a dolognak, és lehet mi is belevágunk.

Infra padlófűtés