Hűsölni nemcsak sörrel, hanem medencével is lehet

Egy nagyon forró nyári napon történt, hogy elmentünk sörözni a barátokkal, hogy kicsit lehűtsük magunkat. Igaz, hogy úgy jött ki, hogy a legforróbb délutáni órákban találkoztunk, de valahogy sehogy sem volt elég a jéghideg ital, hogy javítsa a hőérzetünket. Így felmerült bennünk az ötlet, hogy inkább csobbanni kellene párat valahol.

Igen ám, de egyikőnk sem szereti a zsúfolt strandokat és a klóros vizeket. Ezt mondjuk akár el is lehet kerülni, ha az ember a saját kertjében állít fel egy mobil medencét. Mivel nálunk tulajdonképpen akár el is férne, ezért rávettek a többiek, hogy utánajárjak a neten, hogy mivel is jár egy medence vásárlás. Rövid keresés után ezen az oldalon lyukadtam ki.

Itt tulajdonképpen két féle medence közül lehet választani. Mindkettő kör alakú, de az egyik óriási, 305 cm átmérőjű, míg a másik kisebb, 244 cm-s. A mélységük egyforma és állítólag 15 perc alatt fel lehet állítani őket. A nagyobbik most jelentősen le van árazva, most több mint 15 ezer forinttal olcsóbban vásárolható meg, mint máskor. Nekem nagyon jó ajánlatnak tűnik és ebbe többen is elférünk, így erre hajlok.

Egyébként ha most megrendelem azt mutatja a rendszer, hogy akár már holnap át is vehetem személyesen, vagy házhoz szállítja a futár szolgálat 1490 Ft-ért.

Már csak azt kell kitalálnom, hogy a kerten belül pontosan hova fogom tenni. Egyértelműen egy napos helyre lesz szükség, hogy a víz délelőttönként gyorsabban melegedjen fel benne, illetve hogy tudjak napozni a vízben is. Majd arra is figyelnem kell, hogy a talaj sima és egyenletes legyen, nehogy felsértse a medence alját. Az sem lenne jó, ha beleesnének egy fáról vagy bokorról a levelek vagy a bogarak, így azoktól is távolabb helyezem el.

A későbbiekben majd be kell hozzá szereznem egy speciális szűrőberendezést is, hogy a víz mindig tiszta legyen és így megőrizhessük az egészségünket, miközben lehűtjük magunkat.

Korábban kicsit tartottam tőle, de ezek után úgy látom, hogy nem is olyan nagy ördöngösség ez a medence vásárlás!