Havária probléma egy sörfesztiválon

Egy sörfesztiválon kétféle havária esemény képzelhető el. Az egyik, egyértelműen a legnagyobb hiba az, ha a sörcsap romlik el. A másik legkomolyabb probléma az, ha a szennyvíz csatorna dugulása miatt a mellékhelyiség válik használhatatlanná.

A már hagyományosnak mondható tavaszköszöntő sörfesztivál főszervezője vagyok. Én felelek a rendezvény teljes műszaki lebonyolításáért. Idén, a nyitást követő 2. órában az egyik technikus halálsápadtan keresett meg: főnök, eldugult a budi. Talán kifejezhette volna magát kicsit szebben is, de abban a lelkiállapotában ezt elnéztem neki. Sőt, én is nagyon ideges lettem. Arra a napra nagyjából 1000 vendéget vártunk. Azonnali megoldás kellett.

Pár évvel ezelőtt egy másik rendezvényen már dolgoztam együtt a TOPVÍZGÁZFŰTÉSSZERELŐ.HU csapatával. Akkor is vizes problémákkal kerestem meg őket és nagyon jól teljesítettek. Gyorsak, precízek és megbízhatóak voltak. Szakszerűen és tisztán dolgoztak, egy vendégekkel teli helyszínen ez utóbbi is nagyon fontos.

Szerencsére a telefonomban még benne volt a központi diszpécser szolgálatuk telefonszáma: 06 20 350-1350. Vasárnap délelőtt 11 óra volt, így kicsit félve tárcsáztam. Felvették. És azonnal megértették, hogy számomra most kell a segítség. A diszpécser azt mondta, hogy küldi a fiúkat. És a TOPVÍZGÁZFŰTÉSSZERELŐ.HU szakemberei 30 percen belül a helyszínen voltak. Megállapították, hogy a szennyvíz csatorna hibás lejtése okozta a dugulást.

A kocsiban náluk volt minden olyan segédeszköz ill. alkatrész, amely a probléma megoldásához szükséges volt. A mellékhelyiségek és a fővezeték között nagyjából 20 méteres szakasz van. Elmondták, hogy ilyen esetben a lejtésnek ideális esetben 20 centiméternek kell lennie, de legalább 15 centiméternek. Ehelyett az eredeti kivitelezőnk 5 centiméteres esést alakított ki. Szétszedték a teljes csővezeték rendszert – szerencsére felszíni volt – és újra összerakták. Természetesen már szabályosan, a szakmai ajánlásoknak megfelelően.

És a dugulás azonnal megszűnt, a vécék rendeltetésszerű használatra alkalmas állapotba kerültek. A vendégek pedig mindebből szinte alig vettek észre valamit, annyira profik és gyorsak voltak a szerelők.

A fizetésre került a sor. Megszoktam, hogy a tipikus magyar vállalkozó ceruzája havária esetben igencsak vastagon fog. A TOPVÍZGÁZFŰTÉSSZERELŐ.HU munkatársai viszont egy nagyon korrekt, kedvező díjat állapítottak meg. És természetesen külön kérés nélkül számlát is kaptam. No meg garanciát is: jelezték, hogy az elvégzett munkára és a felhasznált anyagokra 1 év helyszíni garancia van.

Elkértem a vezetőjük telefonszámát. És következő munkanapon az első dolgom az volt, hogy felkértem őt arra, hogy a továbbiakban a sörfesztivál előkészítő szerelési munkálatai esetében minden alkalommal ők végezzék majd a víz-csatorna feladatok. Ezzel a jövőre nézve egy komoly hibaforrást sikerült kizárnom.