Ezért ne ítélj el első látásra egy motorost!

Valamikor, talán évekkel ezelőtt a barátnőmmel kinéztünk a városban éppen zajló sörfesztiválra. Fergeteges volt a hangulat, éppen egy kimerítő tánc után szomjasan, fáradtan határoztuk el azt, hogy van itt még hely azért bőven, jöhet egy jó kézműves sor.

Éppen a bódéknál  álltunk sorban, mikor egy sereg nagydarab, bőrszerkós  férfi állt be mögénk. Összenéztünk a barátnőmmel, de nem szóltunk egy szót sem. Meglehetősen ijesztő kinézetük volt. Egyszer csak kopogtatást éreztem a vállamon. Félve ugyan, de megfordultam. Legnagyobb döbbenetemre a csapat egyik tagja kedvesen mosolyogva kérdezte meg azt, hogy meghívhat-e egy italra. Egy kézműves sör sose rossz. Így elfogadtam a meghívást és úgy beszélgettünk, mintha évek óta ismernénk egymást.

Egy idő után a motorokra terelődött a szó. Elmondta, hogy ő még kezdő a motorozás terén és még csak egy kis Eduroval rendelkezik. A motort szépen fejlesztgeti, csinosítgatja. Megtudtam, hogy az Edurot leginkább terepmotorozásra használják, pont úgy, mint a cross- vagy akár a sportmotorokat. Belegondoltam, hogy ha ennyire igénybe van véve a jármű, elég bika kerekekre van hozzá szükség. Ekkor a beszélgető partnerem javasolta, hogy látogassam meg ezt az oldalt. Itt minden van, ami Motorgumi akció: Robogó gumik, Sport és eduro motorgumik – MotorTire.

Mint megtudtam a Motorgumi akció: Robogó gumik, Sport és eduro motorgumik – MotorTire kapcsán, a sportmotorok abroncsainak sokkal nagyobb igénybevételnek kell megfelelniük. Hiszen bírniuk kell a terepviszonyok változásait és az olyan különleges helyzetekkel is fel kell venniük a harcot, mint például az esővel áztatott talaj vagy akár egy keményebb, sziklásabb terület.

Az Eduro motorgumik jobban mennek terepen, cserébe kissé hangosabbak és csúszósabbak az aszfalton. Ezért nem túlzottan ajánlottak közúti közlekedésre – kerültem képbe innen: Motorgumi akció: Robogó gumik, Sport és eduro motorgumik – MotorTire. De a MotorTire erre is tud egy remek megoldást: náluk ugyanis megtalálhatóak vegyesen “kevert” abroncsok is. Ezek bizonyos arányban alkalmazhatók aszfaltúton és terepen is egyaránt. Persze léteznek kifejezetten betonútra kifejlesztett változatok is.

Az abroncsok megérnek a cserére, mikor a gumi elöregedik, hibásan kopik a gumi vagy megrongálódik a szelep. Ezen – és sok más – javításban is segítséget nyújt a MotorTire saját szakszervize, ahol (előjegyzés után) profin felszerelt műhelyben, modern eszközökkel várják a szervizelésre szükséges motorokat, robogókat és az abroncshibás autókat – tudtam meg a Motorgumi akció: Robogó gumik, Sport és eduro motorgumik – MotorTire. oldalon. 

Ami még inkább megkönnyíti az ember dolgát, az az, hogy a nem helyben vásárolt gumikat is szívesen felteszik, amire még 6 hónap garanciát is vállalnak. Az ott megvett gumikra pedig 12 hónap garanciát biztosítanak. 

Egy pár kizáró ok viszont mégis akad a garancia érvényesítésekor, például ha nem rendeltetésszerűen került használatra az abroncs vagy nem megfelelő a felhelyezése. Kizáró ok lehet az is, ha a nem megfelelő tárolás szülte a gondot vagy ha baleset és rongálás adja a csere okát.  

A sörfesztivál alatt nagyon sok infót tudtam meg a motorokról és végül még a motorosokról is megváltozott a véleményem. Már nem is féltem tőlük annyira. Nem minden a zord külső, nyitottan kell hozzáállni az emberekhez és érdemes őket megismerni. Hiszen megesik, hogy a kemény külső érző szívet takar.