Azt mondták, az egyetem a bulizásról szól

Ezt így azért ne higgyétek el… Pontosabban úgy éltek meg dolgokat, ahogy akartok, vagy tudtok, de nem árt komolyan venni a felsőoktatási tanulmányokat! Mert komoly előnyt is szerezhettek ezzel, a későbbiekre.

Én nagyon sörös vagyok! Bulizni annyira nem szeretek, de ahol sört lehet inni, az nekem megteszi. Hogyan jönnek össze ezek a dolgok, amikről írok? Nos, én találtam egy módot rá, hogy diákmunka útján kihasználjam az egyetemi éveim kínálta speciális élethelyzet nyújtotta lehetőségeket. Rátaláltam egy topiwork.hu nevű diákmunka oldalra, ahol többek között “folyamatban lévő felsőfokú tanulmányok” feltételt szabtak egy fesztivál koordinátori melóhoz. Viszont ilyen munkákat, erről az oldalról mind vállalhatunk diákként, hallgatóként, mert direkt ilyen jogviszonyú embereket keresnek egyes helyek. A fizetés és egyebek miatt (erre még kitérek). És így most én, ennek köszönhetően “fesztivál közelben” leszek. Nem volt egy izzasztó törekvés persze, hogy beteljesítsem ezt az fajta “egyetemista küldetésnek” mondott dolgot, fesztivál koordinátorként dolgozni nem is erről szól, de szerzek legalább ilyen élményeket, ilyen helyeken is! És szerzek egy kis pénzt!

Tulajdonképpen nem is olyan keveset, mert lehet ez is a szépsége még a felsőoktatásban töltött éveknek. Konkrétan, hogy azért nem minden időszakban olyan nagyon feszített a tempó… Még mindig van egy nyári szünet is, szóval már lehet dolgozni! A topiwork.hu ezt lehetővé is teszi, nagyon változatos ajánlatokkal!… És az ilyen munkák jól fizetnek az említett jogviszonyi kondíciók miatt, a bejelentésnél.

Tényleg nézzétek meg, milyen cégek miket kínálnak (és keresnek), mert bármelyikőtöknek jól jöhet az ilyen. Ehhez az említett melóhoz például ilyen feltételeket szabnak: jó kommunikációs adottságok és segítőkészség, némi angoltudással kiegészülve. Mikhez kellenek ezek? Sátorőrzés, pakolás, néha csomagvizsgálat a beérkezőknél, ugyanakkor vagyonőri feladatok nincsenek. És van napi kétszeri étkezés biztosítva, na de a lényeg: kapunk egy fesztiválbérletet kempinglehetőséggel! (Szerintem sokan fognak irigyelni)

Láthatjátok, az ilyesmi tényleg bárminek elérhető szinte, de a TopiWork esetében az a nagyszerű, hogy ők komolyabb dolgokat is, amik kifejezetten előzetes tanulmányokhoz kötnek, elérhetővé tesznek. Miért egy csoda ez önmagában? Mérnöki karon tanulóknak például komoly, gyártó tevékenységet végző cégeknek melózni – hát csak gondoljatok bele… Ugye értitek? Egy életre szóló lehetőség mindig, és bármikor az ilyen. Egyből meglehet a “szakgyak” is, de tanulhattok így gyakorlatias dolgokat is, ha mondjuk egy “gépészmérnök” gyakornoki álláslehetőséget céloztok meg a diákmunka listán.

Ha tőlem elfogadtok egy fontos tanácsot: angolul mindenképp tanuljatok az egyetemi évek alatt. És rögtön kezdjétek el, ha korábban mondjuk nem volt rá lehetőség – középsuliban. A nyelvtudás mindenhová lehet egy belépő. És ha már most azon gondolkodtok, hogyan fogtok eljutni oda, hogy érdemi dolgokra váltástok mihamarább azt, hogy egy bizonyos szakon tanultok, végképp pörgessétek át a Topiworkös álláslistát! Lehet, hogy még jóval a diploma előtt megismer benneteket egy cég így, és már rég jól fogtok keresni, ami által a “papír megszerzése” tényleg nem céllá, csak egy használható eszközzé válik majd.

diákmunka